خانمها دوست دارند همیشه زیبا و شاداب به نظر برسند، حتی زمانی که باردار هستند. با این حال در دوران بارداری این امر با ایمنی جنین دچار تداخل خواهد شد به طوری که لیزر کردن موهای زائد در طی دوره بارداری به یک مشکل قابل توجه تبدیل خواهد شد. بسیاری از عملهای زیبایی در طی 9 ماه بارداری ممنوع بوده و برای انجام بسیاری از عملهای زیبایی و حتی از بین بردن موهای زائد، سلامت مادر و نوزاد در اولویت قرار خواهد گرفت.
بارداری میتواند عوارضی را برای مادر به همراه داشته باشد. رشد موهای زائد یکی از آنهاست. رشد موهای زائد مشکلی برای سلامت فرد ایجاد نکرده ولی یک معضل از نظر زیبایی محسوب خواهد شد. میتواند برای رهایی از موهای زائد از روشهای خانگی و غیر شیمیایی استفاده کرد.
از بین بردن موهای زائد با استفاده از لیزر قبل از بارداری مشکلی نداشته ولی بهتر است در طی دوران بارداری از این روش استفاده نکنید.
متخصصین ما در کلینیک رازی به بهترین شکل شما را در مورد روشهای بی خطر و کم هزینه راهنمایی خواهند کرد.
برای مشاوره جهت لیزر با کلینیک زیبایی رازی کافی است با شمارههای ۰۲۱۸۸۳۳۴۰۲۹ یا ۰۲۱۸۸۳۵۳۲۵۹ تماس بگیرید.
چگونه میتوان با استفاده از لیزر موهای زائد را از بین برد؟
در این روش از اشعهی لیزر یا نور متمرکز برای حذف موهای زائد در بدن استفاده میشود. اشعهی لیزر به طور مستقیم توسط ملانین (رنگدانه های مو) جذب میشود و سپس به حرارت تبدیل شده و فولیکولهای مسئول رشد مو را از بین میبرد. این آسیب باعث تأخیر قابل توجهی در رشد مجدد مو میشود.
استفاده از لیزر میتواند رشد مجدد موهای زائد را به مدت طولانی به تأخیر بیندازد، اما نمیتواند به طور کامل جلوگیری از رشد آنها کند. همچنین برای حذف موها برای بار اول، بیش از یک جلسه درمانی لازم است.
در این روش، پزشک یک دستگاه لیزر دستی را به آرامی بر روی پوست میکشد و همزمان از یک دستگاه خنک کننده استفاده میشود تا از آسیب دیدن پوست و عوارض جانبی جلوگیری کند.
زمانی که لیزر فعال میشود، اشعهی آن از طریق پوست وارد فولیکول مو شده و گرمای زیادی در داخل فولیکول ایجاد میکند و با آسیب رساندن به آن از رشد مو جلوگیری میکند. در زمان درمان، احساس ناراحتی خفیفی ممکن است اما توسط دستگاه خنک کننده برطرف میشود. مدت زمان درمان به اندازهی ناحیهی تحت درمان بستگی دارد. به عنوان مثال، اگر موهای پشت لب را با لیزر حذف کنیم، این ممکن است تنها چند دقیقه زمان ببرد، اما لیزر کردن موهای کمر ممکن است یک ساعت یا بیشتر به طول بیانجامد.
حالا به سراغ استفاده از لیزر در دوران بارداری میرویم!
بارداری و موهای بدن
در صورتی که در دوران بارداری موهای بدن شما بیشتر شدهاند نگران نباشید چراکه این امری طبیعی است. این عارضه که با نام هیرسوتیسم شناخته میشود منجر به رشد مو بر روی شکم و دیگر نقاطی که معمولاً بدون مو هستند خواهد شد. با وجود اینکه این عارضه میتواند ظاهری ناخوشایند داشته باشد معمولاً موقتی بوده و پس از زایمان برطرف خواهد شد.
این مشکل اساساً در اثر تغییرات هورمونی در بدن مادر باردار رخ میدهد. افزایش سطح استروژن در بدن میتواند باعث تحریک رشد موها و همچنین ضخیمتر و تیرهتر شدن آنها شود. همچنین ممکن است بر روی گردن، کمر، باسن، صورت، بازو، سینه و شانههای شما نیز مو رشد کند.
این موها در عرض 6 ماه پس از زایمان از بین خواهند رفت ولی در صورت باقی ماندن، وجود عارضههای زمینهای مثل آکرومگالی، سندرم کوشینگ یا تومور در نزدیکی غدد فوق کلیه و تخمدانها را در نظر داشته باشید.
در حالی که لیزر کردن موهای زائد قبل از بارداری روشی بی خطر است، توصیه میشود تا در دوران بارداری بیشتر از روشهای خانگی مثل تیغ یا موم استفاده شود. روشهای حرفهای مثل الکترولیز، لیزر و بلیچ کردن در این دوره توصیه نمیشوند. همچنین به یاد داشته باشید که در دوران بارداری پوست شکم شما حساستر از قبل شده و به منظور پیشگیری از بروز ناراحتیهای پوستی بهتر است از کرمهای مرطوب کننده بر روی آن استفاده کنید.
آیا لیزر کردن موها در دوران بارداری بی خطر است؟
سوال متداولی که مطرح میشود، این است که آیا لیزر موهای زائد بر روی بارداری تأثیر میگذارد یا خیر. بر اساس اطلاعات فعلی، توصیه میشود که در دوران بارداری از انجام لیزر برای حذف موهای زائد خود خودداری کنید. هرچند که در کل، لیزر تراپی در دوران بارداری به طور عمومی بیخطر تلقی میشود، اما بهتر است از این روش صرفنظر کنید و تنها در صورت لزوم برای مقاصد زیبایی از آن استفاده نکنید. دلیل اصلی این توصیه، نگرانی از تأثیر اشعهی لیزر و گرمای شدید آن بر روی مادر و جنین است.
علاوه بر این، هیچ مطالعهای در خصوص خطرات یا عدم خطرات لیزر در دوران بارداری انجام نشده است. بنابراین، بهتر است در این مدت از این روش خودداری کنید.
یکی دیگر از دلایل اجتناب از استفاده از لیزر در دوران بارداری، احتمال تیره شدن پوست یا هیپرپیگمنتاسیون است. برخی از تخصصیها معتقدند که لیزر تأثیر بیشتری در صورت وجود تفاوت رنگی زیاد بین پوست و موها دارد. بنابراین، اگر پوست تیره شده باشد، اثربخشی لیزر کاهش خواهد یافت.
به علاوه، بارداری میتواند باعث اختلال در چرخه رشد مو شود و لیزر باید در فاز فعال رشد موها انجام شود. بنابراین، بهتر است در دوران بارداری از انجام لیزر برای حذف موهای زائد خود خودداری کنید، مگر اینکه نتایج آن برای شما اهمیت زیادی نداشته باشد.
آیا لیزر موهای زائد میتواند منجر به ناباروری شود؟
همیشه توصیه میشود که قبل از انجام درمان از چگونگی آن به طور کامل اطلاع داشته باشید. هدف از این توصیه رد کردن خرافات و باورهای غلط در مورد روشهای درمانی است.
بروز ناباروری در اثر لیزر موهای زائد یک باور غلط است. اشعهی لیزر مورد استفاده در این روش تنها بر روی لایهی سطحی پوست مؤثر بوده و نه تنها به ارگانهای داخلی بدن وارد نمیشود بلکه توان آسیب به آنها را نیز ندارد. این روش تنها فولیکولهای مو را هدف قرار داده و منجر به ناباروری یا هرگونه تأثیر بر روی تخمدانها نخواهد شد.
آیا لیزر موهای زائد در دوران شیردهی بی خطر است؟
بیشتر پزشکان معتقدند که استفاده از لیزر برای حذف موهای زائد در دوران شیردهی مشکلی ندارد، اما برخی تخصصیها توصیه میکنند که از این روش در ناحیهی سینهی خود استفاده نکنند. بهتر است قبل از تصمیمگیری برای انجام لیزر در دوران شیردهی، با پزشک خود مشورت کنید.
بیشتر توصیهها برای دوران بارداری نیز برای دوران شیردهی صدق میکنند. معمولاً در این روش از داروهای بی حسی استفاده میشود که از طریق پوست جذب میشوند و ممکن است از طریق خون وارد شیر مادر شوند. بنابراین بهتر است انجام لیزر را تا زمانی که شیردهی ادامه دارد به تعویق بیندازید. همچنین به دلیل ورم و تغییرات پوستی که در دوران بارداری رخ میدهند، بهتر است منتظر شوید تا پس از پایان شیردهی لیزر کردن موهای زائد خود را انجام دهید تا به نتیجهی بهتری برسید.
به دلیل عدم اطمینان از بیخطر بودن لیزر در طول دوران بارداری، بهتر است در این مدت از انجام لیزر درمانی خودداری کنید. برای اثبات بیخطر بودن لیزر در طی دوران بارداری، نیاز به تحقیقات بیشتری داریم.
روشهای جایگزین
بهتر است در طی دوران بارداری از لیزر موهای زائد خود پرهیز کنید. برای از بین بردن موها در طی این دوره توصیه میشود تا از روشهای خانگی مثل بند انداختن، تیغ، موچین و موم استفاده کنید. در این روشها از مواد شیمیایی استفاده نشده و خطری برای شما نخواهند داشت. با این حال مهم است که این روشها نیز در محل بهداشتی انجام شوند. کرمهای موبر نیز به طور رایج در دوران بارداری مورد استفاده قرار میگیرند ولی شواهد محکمی مبنی بر بی خطر بودن باریم سولفید و تیوگلیکولیک اسید موجود در آنها برای مادر و نوزاد وجود نداشته و بهتر است از مصرف آنها خودداری کنید. همچنین توصیه میشود تا مدتی پس از زایمان از تیغ زدن موهای خود نیز پرهیز کنید. تیغ میتواند خراشهای کوچکی را بر روی پوست ایجاد کرده و منجر به عفونت شود. میتوانید از کرمها و لوسیون های مخصوص به منظور پیشگیری از عوارض جانبی استفاده کنید.