امروزه یکی از معیارهای اصلی زیبایی، داشتن موهایی سالم است که به طور یکنواخت تمام پوست سر را پوشش دهد؛ اما بسیاری افراد به دلایل مختلف دچار عارضههایی از جمله ریزش شدید مو و کچلی در نواحی مختلف سر هستند. خوشبختانه روشهای درمانی متفاوتی برای این عارضه وجود دارد که یکی از این روشها، کاشت مو به روش FUT است.
هدف اولیه از به کارگیری روش fut در کاشت مو، حفظ فولیکول طبیعی، یکپارچه و مستقل مو و پیوند واحدهای فولیکولار طبیعی مو است. کاشت مو به روش fut ممکن است آخرین تکنیک در جراحیهای کاشت مو با نتایج طبیعی باشد.
- رشد عالی و مشابه موهای طبیعی
- حداکثر عمر گرافتهای مو
- حداقل آسیبدیدگی
- تراکم زیاد
کاشت مو به روش fut
کاشت واحدهای فولیکولار یا نوار FUT به منظور پیوند واحدهای فولیکولار در قسمت طاس سر انجام میشود. FUT با FUE تفاوت دارد و در آن یک نوار از پوست پشت سر که به آن ناحیه دائمی گفته میشود برداشته میشود. اندازه نوار که خطی افقی است بر اساس تعداد گرافتهای مورد نیاز متغیر است.
در مواردی که فقط به 1000 گرافت نیاز است، طول و عرض این نوار کوچک خواهد بود. ولی در صورتی که به بیش از 3000 گرافت نیاز باشد، بسته به تراکم مو در ناحیه دائمی ممکن است طول و عرض این نوار به حداکثر مقدار خود برسد. به دلیل مسائلی نظیر شل بودن پوست سر و مسائل مرتبط با بسته شدن زخمها، در بسیاری از بیماران میتواند نواری با حداکثر 18 میلیمتر را با اطمینان برداشت.
زمانی که این نوار برداشته شد، زخم در دو لایه با بخیههای داخلی جذبی و گیرهها یا بخیههای خارجی بسته میشود. سپس نوار فراوری شده و با دقت بسیار زیادی به گروههای مساوی برش داده میشود که هر کدام حاوی 1 تا 4 واحد فولیکولار هستند. حفظ ماهیت و طبیعی گروههای مویی باعث میشود که ساختار آناتومی حفظ شده و ظاهر مو پس از کاشت طبیعی به نظر برسد.
چه افرادی شرایط کاشت مو به روش fut را دارند؟
بیمارانی که نمیخواهند موهای خود را کوتاه نگه دارند میتوانند تحت عمل کاشت مو به روش fut قرار گیرند زیرا اسکار باقیمانده در پشت سر را میتوان زیر موهای بلند طبیعی استتار کرد.
چه تعداد گرافت مو نیاز است؟
تعداد گرافتهای مورد نیاز به ناحیهای از سر که باید با مو پوشانده شود و همچنین تراکم مورد انتظار مو در سر بستگی دارد. تعداد تقریبی گرافتهای مورد نیاز در جلسات مشاوره اولیه تعیین خواهد شد.
دوران ریکاوری و بهبودی پس از کاشت مو به روش fut چگونه است؟
طول اسکار خطی در ناحیه اهداکننده مو به تعداد گرافتهای مورد نیاز و تراکم مو در این نوار بستگی دارد و متغیر است. مدت زمان التیام زخمهای باقیمانده از عمل جراحی نیز برای هر فرد متفاوت است، اما به طور متوسط، زخمها پس از 7 تا 10 روز به طور کامل بهبود مییابند. همچنین، پوستههای کوچکی در هنگام رشد مو ایجاد میشوند که ممکن است تا یک هفته قابل مشاهده باشند. ظاهر قسمتی که مو در آن کاشته شده است مشابه آن چیزی است که پس از انجام عمل fue دیده میشود.
بیماران توصیه میشوند که در 4 روز اول پس از کاشت مو، روزانه دو بار موهای خود را به طور ملایم بشورند تا این پوستهها بریزند. پس از آن، میتوانند همانند گذشته از شامپو استفاده کنند. اگر پوستههای سر پس از گذشت 5 روز هنوز باقی مانده بودند، باید اجازه دهید که شامپو حدود 15 دقیقه روی سر باقی بماند تا پوستهها از بین بروند.
بیماران میتوانند در روز چهارم پس از عمل جراحی از منزل خارج شوند، اما باید از خم کردن بیش از حد گردن خود خودداری کنند زیرا زخمهای عمل جراحی هنوز به طور کامل بهبود نیافتهاند. آنها همچنین باید به مدت یک ماه از انجام تمرینات ورزشی که ممکن است در ناحیه اهداکننده مو تنش ایجاد کنند اجتناب نمایند. به دلیل طولانی بودن دوران بهبودی و ریکاوری، لطفاً برنامه زمانی کارهای خود را مطابق با این دوره بررسی و تنظیم کنید.
آیا ظاهر موهای کاشته شده به روش fut، طبیعی است؟
به طور کلی، نتایج نهایی کاشت مو باید ظاهری طبیعی داشته باشند به طوری که دیگران متوجه کاشت مو در این قسمت سر شما نشوند. میتوانید در بخش عکسهای قبل و بعد از کاشت مو، نتایج را روی سر برخی بیماران مشاهده کنید.
مزایا و معایب کاشت مو به روش fut چیست؟
مهمترین مزایای کاشت مو به روش fut عبارتند از:
- تعداد زیادی واحد فولیکولار را میتوان در یک جلسه کاشت؛ برخلاف روش fue
- کاهش هزینههای بیمار
مهمترین معایب کاشت مو به روش fut عبارتند از:
- باقی ماندن یک اسکار افقی در قسمت اهداکننده مو
- دوران ریکاوری و بهبودی نسبتاً طولانیتر
- افزایش احتمال مشکلات مرتبط با زخمهای ایجادشده در عمل در ناحیه اهداکننده مو
- درد و ناراحتی بیشتر پس از کاشت مو
در مورد کاشت مو به روشهای fue و fut بیشتر مطالعه کنید تا اطلاعات بیشتری در مورد مزیتها و معایب هر یک از این روشها به دست آورید.
خطرات و عوارض ناشی از انجام عمل کاشت مو به روش fut
عمل کاشت مو به روش fut، عوارض جانبی کمی دارد که برخی از آنها عبارتند از:
- کبودی / خونریزی
- تورم
- درد
- خارش
Fut با fue تفاوت دارد و در آن احتمال بیحسی، باقی ماندن اسکارهای هایپرتروفیک یا تعریض اسکارها بیشتر است. برخی از بیماران نیز سفت شدن پوست پشت سر خود را گزارش کردهاند. اگر بیمار تمرینات مرتبط با پوست سر را 10 مرتبه در روز به مدت یک ماه قبل از انجام عمل جراحی انجام دهد میتوان این سفت شدن پوست سر را کاهش داد.
یکی دیگر از خطرات احتمالی ناشی از انجام عملهای fut و fue، ریزش ناگهانی مو است. در صورتی که بیمار از فیناستراید به مدت 6 ماه پس از کاشت مو استفاده کند این ریزش مو پس از انجام عمل جراحی کاهش مییابد. در بخش عوارض ناشی از عملهای کاشت مو، بیشتر در مورد این عوارض و خطرات احتمالی پس از عملهای جراحی کاشت مو توضیح دادهایم.
چه مواردی را باید برای پس از کاشت مو به روش fut رعایت کرد؟
بیماران باید موارد زیر را پس از انجام عمل کاشت مو رعایت کنند:
- از شامپوهای مخصوص برای شستشوی موهایی که جدیداً کاشته شدهاند استفاده شود
- از اسفنج یا برس، دو مرتبه در روز برای شستشوی موها استفاده شود.
- بالشهای گردنی به وضعیت بهتر سر در هنگام شب کمک کرده و باعث آسیبدیدگی کمتر موهای کاشته شده میشوند.
- برخی داروها مانند داروهای مسکن، داروهای خواب و داروهای ضد تورم باید پس از انجام عمل جراحی مصرف شوند.
- میتوان پس از انجام عمل کاشت مو از پارچههای یک بار مصرف روی بالش خود استفاده کرد.
- هنگامی از دفتر کار یا منزل خارج میشوید برای محافظت از پوست سر خود از کلاه استفاده کنید.
- دستورالعملهای پس از عمل شامل روشهای مراقبت از موها، روش شستشو و زمان مراجعات بعدی به پزشک میشود.
روز پس از انجام عمل جراحی کاشت مو چه اتفاقی میافتد؟
بیماران باید با زاویه 45 درجه بخوابند تا تورم کاهش یابد و همچنین باید در هنگام خواب و به منظور پیشگیری از هر گونه سایش یا حرکت گرافتهای مویی از بالش گردنی استفاده کنند. از اسکار ایجاد شده در پشت سر باید مراقبت ویژه به عمل آید تا از پوسته شدن زیادان جلوگیری شود. در دوره التیام زخمها از خم کردن زیاد گردن خودداری کنید تا این زخمها بهبود یابند (دوباره سر باز نکنند.)
4 روز پس از انجام عمل کاشت مو، بیماران میتوانند به فعالیتهای روزمره خود بپردازند اما باید از انجام ورزشها و فعالیتهای سنگین تا حداقل 7 روز پس از کاشت مو اجتناب نمایند. سر بیماران حداقل تا مدت 6 ماه پس از کاشت مو نباید در معرض نور مستقیم خورشید قرار گیرد. از پوششهای محافظ نظیر کلاه و کرمهای ضد آفتاب با SPF30 استفاده کنید تا پوست سر شما نسوزد. در صورت استفاده از گیره در قسمت اهداکننده مو، این گیرهها پس از حدود 10 روز در مطب از روی سر برداشته خواهند شد.
سؤالات متداول
آیا کاشت مو به روش fut، برای من مناسب است؟
تصمیم نهایی در مورد انتخاب عملهای fut و fue به اهداف شما از کاشت مو بستگی دارد. اگر شما میخواهید که خط رویش موهای خود را بازیابی کنید یا قسمت طاسی وسیعی در سر خود را فقط در یک جلسه درمانی برطرف کنید میتوانید روش fut را مورد توجه قرار دهید. روش fut یک روش عالی برای افرادی است که میخواهند قسمتهای بزرگتری از سر خود را با گرافتهای مویی فقط در یک جلسه درمانی پوشش دهند. اسکار باقیمانده نیز یک عامل مهم دیگر است که باید مورد ملاحظه قرار گیرد. اگر شما نمیخواهید موهای پشت سر خود را کوتاه نگه دارید، اسکار باقیمانده با موهای طبیعی شما استتار میشود.
آیا نیاز به تجدید عمل یا انجام عمل اصلاحی پس از کاشت مو به روش fut است؟
با گذشت سن، احتمال ریزش مو مطابق با دستهبندی نوروود افزایش مییابد. در این موارد، برخی افراد ممکن است نیاز به عملهای ثانویه برای کاشت مو داشته باشند تا قسمتهایی که اخیراً دچار طاسی شدهاند، پوشش داده شود. موهای کاشته شده قبلاً از ناحیه دائمی گرفته شده و در ناحیه طاس کاشته شدهاند، بنابراین نمیریزند. این موها دائمی هستند و در مختلف نواحی از سر کاشته شدهاند. احتمال نیاز به انجام عملهای جراحی اصلاحی کم است، اما اگر روشهای مراقبت از پس از عمل درست انجام نشود یا پوست سر در طی چهار هفته اول پس از عمل و در زمان خواب به میزان زیادی دستکاری شود، احتمال وجود دارد.
اگر من عمل کاشت مو به روش نواری را در گذشته انجام داده باشم، آیا باید برای کاشت دوباره مو از روش fut استفاده کنم؟
در مورد انتخاب روش کاشت مو برای عمل دوم، اگر عمل قبلی به روش fut انجام شده باشد، شما میتوانید عمل کاشت مو را هم به روش fut و هم به روش fue انجام دهید. اما اگر در گذشته به روش fut مو کاشتهاید، اسکار ناشی از آن هنوز در پشت سر شما باقی مانده است و نمیتوانید از مزیت fue در عدم به جا گذاشتن اسکار استفاده کنید. انجام عمل کاشت مو به روش fut نیز مستلزم ایجاد یک اسکار جدید است که باید در همان قسمت قبلی ایجاد شود. برخی بیماران که در گذشته به روش fut مو کاشتهاند، ترجیح میدهند که عمل دوم را به روش fue انجام دهند تا درد و ناراحتی کمتری پس از کاشت مو داشته باشند.
آیا میتوان اسکار ناشی از کاشت مو به روش fut را در آینده برطرف کرد؟
با این که نمیتوان اسکار ناشی از کاشت مو به روش fut را از بین برد اما روشهای مختلفی برای کاهش جلب توجه این اسکار در سر وجود دارد. اسکار ناشی از به کارگیری روش fut را میتوان با انجام روشهای ساده اصلاح اسکار یا با کمک عملهای زیبایی دیگر مانند استتار اسکار از طریق میکروپیگمنتاسیون پوست سر نیز برطرف کرد.
نتایج نهایی را چه موقع میتوان مشاهده کرد؟
موهای جدید به صورت تارهای نازک دو تا سه ماه پس از کاشت رشد میکنند. در مدت چند ماه بعدی، موها ضخیمتر و بلندتر میشوند. پس از گذشت 10 تا 12 ماه، موها ضخیم شده و نتایج نهایی پس از 8 تا 12 ماه قابل مشاهده خواهند بود.
آیا موهای جدید بلافاصله شروع به رشد میکنند؟
زمانی که گرافتهای جدید کاشته شدند، موهای ناحیه گیرنده شبیه به پوشال است. موهای کاشته شده در مدت یک ماه به تدریج رشد میکنند و وارد مرحله استراحت یا تلوژن میشوند که در آن موها میریزند. در مدت دو ماه بعدی، موهای کاشته شده دوباره رشد میکنند و وارد مرحله رشد یا آناژن میشوند.
عمل کاشت مو به روش fut چقدر طول میکشد؟
بسته به تعداد گرافتهای مورد نیاز، مدت زمان انجام این عمل بین 6 تا 10 ساعت طول میکشد. هر دو عمل کاشت مو به روشهای fut و fue در هر شخص متفاوت است و به همین دلیل هم زمان انجام عمل متغیر است.
هزینه انجام عمل کاشت مو به روش fut چقدر است؟
هزینه انجام عمل fut برای هر بیمار متفاوت است. قبل از تعیین هزینه نهایی کاشت مو، پوست سر و موهای شما توسط جراح مورد معاینه کامل قرار میگیرد. هزینه انجام عمل کاشت مو به تعداد گرافتهای مورد نیاز و میزان تراکم مورد انتظار شما بستگی دارد. زمانی که هزینه عمل کاشت مو به روش fut با عمل fue مقایسه میشود، هزینههای کلی fut ممکن است کمی کمتر باشند. به صفحه هزینه عمل کاشت مو در وبسایت ما مراجعه کنید تا در مورد هزینههای این عملها اطلاعات بیشتری به دست آورید.
نتایج حاصل از کاشت مو به روش fut چه مدت دوام خواهد داشت؟
نتایج حاصل از کاشت مو به روش fut مادامالعمر است زیرا در این روش از موهای خود شما که در ناحیه دائمی قرار دارند استفاده میشود. با افزایش سن ممکن است ضخامت موهای ناحیه دائمی کاهش یابد و از آنجا که موهای خود شما در پیوند به کار برده شده احتمالاً این فرایند در قسمت کاشته شده نیز احساس خواهد شد. تغییرات هورمونی نیز بر موها تأثیر میگذارند و باعث طاسی میشوند اما در موهایی که کاشته شدهاند اثری نخواهد داشت.