از بین بردن موهای زائد از جمله موضوعاتی است که هنگام صحبت دربارهی آن باید نظرات قوی و با اساس ارائه داد. این موضوعی است که همه با آن سر و کار دارند. فرقی نمیکند مساله، از بین بردن چند موی تک و توک باشد یا پرمویی در زنان که مانند جنگل شدهاند! همهی مردم میخواهند به طریقی از شر برخی از موهای زائد بدنشان خلاص شوند.اما بهترین راه برای از بین بردن موهای زاید چیست؟ روشهای بسیار زیادی مانند موم انداختن، تیغ زدن، بند انداختن و فناوریهای جدید برای از بین بردن موهای زائد وجود دارد و تصمیمگیری در مورد انتخاب یکی از این روش ممکن است سخت و گیجکننده باشد.
تعریف موی زائد
موهای زائد به موهایی گفته میشود که در نواحی مختلف از جمله صورت، پشت لب، پیشانی، گوشها، گردن، شکم و ناحیه تناسلی، پوست صورت، چانه، زیر چانه و گونهها رشد میکنند. از بین بردن موهای این نواحی چالشبرانگیز است و برای افراد معمولاً خوشایند نیست. تاکنون انواع روشها برای از بین بردن موهای زائد وجود داشته است، اما بسیاری از این روشها موقتی و قدیمی هستند و میتوانند عوارضی نظیر حساسیت ایجاد کنند. از جمله این روشها میتوان به دستگاههای موکن خانگی، اپیلاسیون، کرمها و پودرهای موبر، بند انداختن و استفاده از موچین، تیغ اصلاح، اپیلاسیون و محلولهای شیمیایی اشاره کرد. با توجه به موقتی بودن و عوارض احتمالی این روشها، امروزه از روشهای جدید و کارآمدتری برای این منظور استفاده میشود. در کلینیک تخصصی پوست، مو و زیبایی تندیس از جدیدترین و پیشرفتهترین روشهای درمانی برای از بین بردن موهای زائد استفاده میکند. این کلینیک از آخرین و پیشرفتهترین لیزرها و روشها برای از بین بردن سریعتر و موثرتر موهای زائد استفاده میکند، که یکی از متداولترین جراحیهای زیبایی برای این منظور، استفاده از لیزر برای از بین بردن موهای زائد است.
لیزر موهای زائد چیست؟
ليزر كردن موهاي زائد، روشی است که در آن از اشعهی لیزر برای از بین بردن فولیکول مو استفاده میشود تا بتوان رشد مجدد موها را کاهش داد یا به طور کامل از آن جلوگیری کرد.
لیزر موهای زائد چگونه انجام میشود؟
لیزر یک روش درمانی غیرتهاجمی است که برای رفع موهای زائد و پرمویی در زنان استفاده میشود. این روش از یک دستگاه لیزر زیر بغل استفاده میکند که پالسهای نور شدید و متمرکز تولید میکند. این انرژی لیزری به فولیکولهای مو در پوست میرسد و باعث تخریب ریشه مو میشود، بدون آسیب دیدن به پوست. تنظیم دقیق طول مدت پالسها از طریق دستگاه امکان پذیر است تا انرژی لیزر بهطور دقیق توسط فولیکولهای مو جذب شود و به پوست اطراف آسیب نرسد. موهای متصل به فولیکولهای لیزر شده، در طول جلسات درمانی از پوست خارج میشوند و در طی 2 تا 3 هفته آینده موهای باقیمانده نیز از بین میروند. همچنین، با استفاده از دستگاه خنک کننده دینامیک، پوست در حین درمان محافظت میشود. این دستگاه با اسپری کرایوژن، پوست را خنک کرده و از آن محافظت میکند. عملکرد دقیق این دستگاه با تنظیم رایانه، اطمینان میدهد که پوست بهطور صحیح در حین درمان محافظت میشود.
تعداد جلسات لیزر موهای زائد و فواصل بین آنها
بیشتر افراد برای رفع موهای زائد نیاز به 6 تا 8 جلسه لیزر در فواصل زمانی 8 تا 12 هفته دارند. به دلیل اینکه هر مو دارای یک چرخه رشد مختلف است، لازم است تعدادی جلسه لیزر درمانی برای حذف موهای زائد در یک ناحیه خاص انجام شود تا تمامی موها توسط لیزر از بین برود. با توجه به طول چرخه رشد موها، فواصل زمانی بین جلسات باید 8 تا 12 هفته باشد. البته، طول چرخه رشد موها به ناحیه بدنی که موها در آنجا قرار دارند وابسته است. موهای صورت نیاز به فواصل زمانی کمتر بین جلسات درمانی (تقریباً 8 هفته) دارند، در حالی که لیزر مو بیکینی و موهای پا یا کمر نیاز به فواصل زمانی بیشتر بین جلسات درمانی (تقریباً 12 هفته) دارند. معمولاً، حدود 3 هفته زمان میبرد تا بعد از هر جلسه لیزر موهای زائد، تمامی موها ریزش کنند. اگر بعد از 3 هفته هنوز موهایی در ناحیه مورد نظر باقی بمانند و رشد کنند، این نشان میدهد که این موها توسط لیزر به درستی حذف نشدهاند که ممکن است به دلیل تنظیم نادرست دستگاه لیزر باشد. در این صورت، نیاز است که جلسهی لیزردرمانی مجدداً تکرار شود. تمامی 6 تا 8 جلسه درمانی باید به طور کامل موثر باشند و باید اقدامات بعد از لیزر موهای زائد به درستی انجام شود تا در نهایت به نتایج مطلوب دست یافت. بعد از اینکه تمامی موها ریزش کردند، برای چند هفته موها دوباره رشد نخواهند کرد. وقتی موها دوباره رشد کردند، شخص باید برای انجام جلسهی بعدی لیزر مراجعه کند.
اقدامات بعد از درمان
در طول ماه بعد از اتمام درمان، موهای ناحیهی درمانشده به تدریج میریزد. با توجه به الگوی رشد موها، زمانبندی جلسات درمانی شما به طور چشمگیری نتایج را تحت تأثیر قرار میدهد. ازاینرو ممکن است پزشک به جای درمانهای پراکنده، یک دوره درمانی منظم را به شما پیشنهاد کند. معمولاً جلسات درمانی هر 4 تا 6 هفته انجام میشوند، اما بسته به نوع مو و پوست شما، ممکن است پزشک پیشنهاد دیگری برایتان داشته باشد. ممکن است بعد از درمان، نواحی درمانشده «آفتاب سوخته» به نظر برسند؛ انجام دقیق توصیههای پزشک و استفاده از کمپرس سرد، درد و تورم را تسکین خواهد داد.از آرایش کردن نواحی درمانشده بپرهیزید زیرا ممکن است باعث تاول زدن پوست شود. همچنین برای جلوگیری از تغییر رنگ و آفتاب سوختگی، از ماندن در زیر نور آفتاب پرهیز و از کرمهای ضدآفتاب استفاده کنید. به یاد داشته باشید که به مدت 48 ساعت پس از درمان، پوست شما نسبت به نور خورشید حساس خواهد بود.
عوارض جانبی روش لیزر موهای زائد
اگرچه حذف موهای زائد با استفاده از لیزر، معمولاً بدون خطر است، اما بروز برخی عوارض لیزر موهای زائد غیرممکن نیست.لیزر برای از بین بردن موهای زائد، از گرمای زیادی استفاده میکند تا موها را بسوزاند. در برخی موارد، این گرما میتواند منجر به سوختن پوست شود. لیزر ممکن است باعث بروز هیپرپیگمانتاسیون (لکههای تیره) و هیپوپیگمانتاسیون (لکههای سفید) شود. خارش پوست در طول درمان و بعد از آن نیز یکی از عوارض لیزر موهای زائد است که به طور طبیعی اتفاق می افتد.