بلفاروپلاستی یک جراحی زیبایی است که برای اصلاح افتادگی یا پف پلکها که در اثر بالا رفتن سن ایجاد میشود انجام میشود. افتادگی پلک ممکن است باعث شود شما مسنتر ، خسته و ناراحت به نظر برسید. افتادگی پلک ممکن است بر کیفیت دید شما نیز تاثیر منفی بگزارد. عمل بلفاروپلاستی ممکن است در بیمارستان یا در مطب پزشک انجام شود. در عمل بلفاروپلاستی ، پوست یا چربی اضافی پلکها برداشته میشود. در عین حال، پزشک ممکن است مشکل پتوز شما (افتادگی پلک بالا که پتوز نامیده میشود) را نیز بر طرف کند. همچنین ممکن است هم زمان جراحیهای زیبایی دیگری مثل لیفت صورت یا لیفت ابرو نیز برای بیمار انجام شود.
در جلسه مشاوره شما و پزشکتان در باره برنامه درمانی و اهدافی که از جراحی دارید صحبت و تصمیمگیری خواهید کرد. در صورتی که پوست اضافی در ناحیه پلکهای خود داشته باشید که جلوی دید شما را میگیرد نیز بلفاروپلاستی میتواند برای شما مفید باشد. این روش باعث میشود که پوست در اطراف چشم صافتر شده و چربی اطراف ان کمتر شود. به کمک بلفاروپلاستی میتوانید ظاهری جوانتر داشته و احساس بهتری داشته باشید.
نتایج جراحی پلک پس از گذشت دوره نقاهت چشمهایی جوانتر و هشیارترند، که هر بار آنها را ببینید به یاد میاورید چرا تصمیم به انجام این جراحی گرفتید. برای اطلاع از جزئیات دوران نقاهت پس از بلفاروپلاستی، یک جراح با تجربه بهترین کسی است که میتوانید از او اطلاعات بگیرید.
متخصصین کلینیک زیبایی رازی در جلسه مشاوره تمام نکات مرتبط با مراقبتهای قبل و بعد از عمل بلفاروپلاستی را برای شما شرح خواهند داد تا بهترین نتیجه از این عمل حاصل شود.
نتایج جراحی پلک پس از گذشت دوره نقاهت چشمهایی جوانتر و هشیارترند، که هر بار آنها را ببینید به یاد میاورید چرا تصمیم به انجام این جراحی گرفتید. برای اطلاع از جزئیات دوران نقاهت پس از بلفاروپلاستی، یک جراح با تجربه بهترین کسی است که میتوانید از او اطلاعات بگیرید.
متخصصین کلینیک زیبایی رازی در جلسه مشاوره تمام نکات مرتبط با مراقبتهای قبل و بعد از عمل بلفاروپلاستی را برای شما شرح خواهند داد تا بهترین نتیجه از این عمل حاصل شود.
مراقبتهای قبل از جراحی پلک بالا و پایین
بسیاری از مردم از این که چقدر یک عمل کوچک مانند جراحی پلک چشم میتواند ظاهر کلی آنها را بهبود ببخشد، تعجب میکنند. اگر میخواهید از شر افتادگی پلک راحت شده و چند سالی جوانتر به نظر برسید، میتوانید نکاتی که در این جا بیان شده و به شما کمک میکنند تا برای این کار اماده شوید را مطاله نمایید.
آزمون جامع چشم
آزمون جامع چشم یک آزمون چند مرحلهای است که برای ارزیابی سلامت چشم و بینایی طراحی شده است. در طول آزمون علائم اولیه مشکلات و اختلالات معمول چشم ، از جمله دژنراسیون وابسته به سن ماکولا ، آبسیاه یا گلوکوم ، آب مروارید، بیماری مرتبط با دیابت چشم، خشکی چشم و کمی دید ، ارزیابی میشود.
قدرت دید، شامل دور بینی و دید محیطی نیز ارزیابی خواهد شد. لازم است تیم جراحی از نتایج ازمون چشم اطلاع داشته باشند.
معاینه فیزیکی قبل از جراحی
قبل از اینکه بتوانید عمل جراحی پلک انجام دهید، باید یک معاینه فیزیکی کامل روی چشم انجام شود تا پزشک مطمئن شود که شما کاملا سالم و نامزد مناسبی برای انجام این عمل هستید. در طی این معاینه احتمالا از شما درباره سابقه کامل پزشکی ، از جمله هر گونه جراحی قبلی و بیماریهای فعلی، مانند دیابت، مشکلات مربوط به تیروئید و مشکلات گردش خون سوال خواهد شد.
همچنین ازمایش خون و ازمایش ادرار، آزمایشهای مربوط به قلب و ریه ، ازمون تولید اشک و اندازهگیری و عکسبرداری از پلکها نیز برای شما انجام خواهد شد.
سیگار کشیدن را ترک کنید
اگر سیگاری هستید، باید از چند هفته قبل از جراحی ، و سپس تا چندین هفته پس از عمل سیگار نکشید . به این دلیل که سیگار کشیدن خطر ابتلا به برخی عوارض در طول جراحی را افزایش داده و در توانایی بازسازی بدن پس از عمل اختلال ایجاد میکند.
بیهوشی نیز برای افراد غیر سیگاری کم خطرتر است، زیرا به طور کلی رگهای خونی، قلب، ریهها و سیستم عصبی در افراد غیر سیگاری بهتر از افرادی که سیگار میکشند عمل میکنند.
مصرف برخی از داروها را متوقف کنید
لیست کاملی از داروها و مکملهای که مصرف میکنید را به جراح خود ارائه دهید. لازم است مصرف داروها یا مکملها و داروهای گیاهی که خطر خونریزی را افزایش میدهند از یک یا دو هفته قبل از عمل متوقف کرده ، و یا در این خصوص به توصیههای جراح خود عمل کنید.
این داروها میتوانند باعث رقیق شدن خون شده و مانع از آن شوند که خون به طور معمول لخته شود، و در نتیجه احتمال خونریزی بیش از حد در طی عمل جراحی بالا میرود. از جمله داروهایی که باید مصرف آنها را قطع کنید میتوان وارفارین، آسپرین و داروهای مسکن مانند ایبوپروفن و ناپروکسن را نام برد.
از کسی بخواهید که شما را بعد از جراحی به خانه برساند
جراحی پلک معمولا به صورت سرپایی انجام میشود، و بنابراین نیازی به یک شب بستری شدن در بیمارستان ندارد. اما از آنجا که شما نمیتوانید بعد از جراحی پلک برای برگشت به خانه رانندگی کنید، لازم است که از کسی بخواهید تا بعد از عمل شما را به خانه برگرداند. بهتر است چند ساعت اولیه و یا در طول شب اول بعد از عمل کسی در کنار شما باشد تا مطمئن باشد که مشکلی برای شما پیش نمیاید.
تمام دستورالعملهای قبل از عمل را دنبال کنید
قبل از عمل ، دستورالعملهای دقیقی در مورد اقداماتی که لازم است برای آمادگی برای جراحی انجام دهید ارائه می شود. از جمله این که از چه زمانی نباید چیزی بخورید و یا بنوشید. به عنوان مثال، در صورتی که عمل پلک قرار است صبح اول وقت انجام شود معمولا از بعد از نیمه شب شب قبل باید از خوردن غذا یا نوشیدن مایعات، از جمله آب، پرهیز کنید. همچنین نباید از هیچ گونه لوازم ارایشی یا کرم و لوسیونی برای صورت خود استفاده کنید.
مراقبتهای بعد از بلفاروپلاستی
جراحی پلک (بلفاروپلاستی)، مثل تمام جراحیهای دیگر، یک دوره بهبودی پس از عمل دارد. اطلاع از شرایط و باید و نبایدهای پس از عمل به اندازه اطلاع از مراحل حین جراحی اهمیت دارد. در اینجا برای اطلاع شما مطالبی درباره دوره نقاهت پس از جراحی پلک و نیز مراقبتهایی که لازم است در طول دوره بهبودی انجام دهید و نیز طول دوران نقاهت ارائه شده است.
بیماران میتوانند عمل جراحی پلک را به صورت سرپایی یا با یک شب اقامت در بیمارستان انجام دهند. برای این مساله جراح برای اساس وضعیت خاص هر بیمار تصمیم گیری میکند. گاهی لازم است بیماری که جراحی پلک انجام داده در بیمارستان بستری شود. پزشک و بیمار هر دو در مورد این که کدام حالت برای بهبودی او مناسبتر است تصمیم خواهند گرفت.
داروها
• فهرستی از داروهایی که در حال حاضر مصرف میکنید تهیه کنید: این فهرست باید شامل مقدار و زمان، چگونگی و دلیل مصرف داروها باشد. لیست و یا جعبه داروهای خود را در معاینات پس از عمل همراه خود داشته باشید. همچنین این لیست را در مواردی که شرایط اضطراری پیش میاید نیز همراه خود داشته باشید. لیست قدیمی داروها را دور بزنید. از ویتامینها، داروهای گیاهی و یا مکملها فقط به صورتی که توصیه شده استفاده کنید.
• داروهای خود را طبق دستورالعمل مصرف کنید: اگر فکر میکنید داروهایتان به اندازهای که باید موثر نیستند با پزشک خود تماس بگیرید. هر گونه حساسیت دارویی و یا قطع یا تغییر نحوه مصرف داروها را به پزشک خود اطلاع دهید.
• داروهای چشم: داروهای چشمی شامل قطره یا پمادهای چشمی مانند آنتی بیوتیک، داروهای استروئیدی یا اشک مصنوعی میشود. اشک مصنوعی کمک میکنند تا چشمها خیلی خشک نشوند. آنتیبیوتیکها از عفونت ناشی از باکتریها (میکروبها) جلوگیری میکنند. استروئیدها ممکن است به کاهش التهاب که باعث قرمزی، درد و تورم میشود کمک کنند. استفاده از آنتی بیوتیکها یا داروهای استروئیدی را بدون مشورت با پزشک خود متوقف نکنید. متوقف کردن زود هنگام مصرف آنتیبیوتیک ممکن است باعث شود دارو نتواند تمام میکروبها را از بین ببرد. توقف مصرف داروهای استروئیدی بدون تایید پزشک ممکن است مشکلساز شود.
• داروهای مسکن: ممکن است برای تخفیف یا تسکین درد خود به دارو احتیاج داشته باشید.
• نحوه مصرف داروهای مسکن خود را یاد بگیرید. از پزشک خود درباره چگونگی و میزان مصرف آنها سوال کنید. مطمئن باشید که میدانید انها را باید چگونه، چه زمانی و هر چند مدت یکبار مصرف کنید.
• مصرف دارو را تازمانی که تا درد شدید شود به تعویق نیاندازید. اگر درد شما کاهش پیدا نکرد، به پرستار خود اطلاع دهید.
• داروهای مسکن ممکن است باعث سرگیجه یا خواب آلودگی شما شوند. هنگامی که میخواهید از تختخواب خارج شوید یا زمانی که به کمک نیاز داشتید از پرستارتان بخواهید تا به شما کمک کند تا از افتادن و سقوط احتمالی جلوگیری کنید.
مراقبت از چشمها
ممکن است احساس درد، خارش، یا کبودی در ناحیه تحت درمان داشته باشید. همچنین ممکن است دچار تاری دید یا دوبینی شوید. پرستار شما ممکن است برای کمک به بهبودیتان از شما بخواهد بعضی از کارهای زیر را انجام دهید:
• از داروهای چشمی خود برای کاهش قرمزی، خارش و خشکی چشمها طبق دستور پزشک استفاده کنید. هنگامی که در چشم خود قطره میریزید یا به چشم خود پماد میمالید، دقت کنید که نوک بطری یا لوله پماد با چشمتان تماس پیدا نکند. این کار ممکن است باعث خراشیده شدن و یا عفونت چشم شود. قبل از ریختن دارو در در چشم دستهای خود را با صابون و آب بشویید.
• از کمپرس سرد (یخ) استفاده کنید. کمپرس سرد به کاهش تورم، درد و کبودی کمک میکند.
• از لنزهای تماسی استفاده نکنید.
توصیههایی درباره غذا و نوشیدنی
• غذاهای پر نمک ممکن است باعث احتباس مایعات و تورم در بدن شوند بنابراین مصرف غذاهای پر نمک را برای هفت تا ده روز اول کاهش دهید. برای جلوگیری از یبوست، مقدار زیادی سبزیجات تازه و میوههای خشک مصرف کنید. از یک رژیم غذایی متعادل پیروی کنید که تمام مواد مغذی مهمی که بدن برای بهبودی سریع در دوران نقاهت لازم دارد فراهم میکند.
• برای چند روز اول بعد از جراحی مقدار زیادی مایعات از جمله آب و آب میوههای تازه بنوشید.
• در چند روز اول مصرف کافئین و نوشابههای گازدار را کاهش دهید.
• در هفته اول بعد از جراحی باید از نوشیدن الکل خودداری کنید.
استفاده از عینک آفتابی
برای چند هفته اول بعد از جراحی، توصیه میشود از یک عینک آفتابی تیره استفاده کنید که چشم ها را از آسیب ناشی از خورشید و باد محافظت کند. برای چند هفته اول دوره بهبودی بیماران ممکن است متوجه شوند که چشمانشان خیلی زود خسته میشود؛ به همین دلیل چندین نوبت خواب کوتاه مدت بین روز توصیه میشود.
فعالیت
• از انجام هر گونه فعالیت بدنی سنگین، از جمله وزنه زدن یا بلند کردن اشیاء سنگین ، خم شدن و یا حرکت اسکات پرهیز کنید. فعالیتهای بدنی شدید ممکن است فشار را در چشم افزایش داده و امکان دارد باعث خونریزی شود. پزشکتان به شما اطلاع خواهد داد که از چه زمانی میتوانید فعالیتهای عادی خود را از سر بگیرید.
• در یک وضعیت نیمه راست بخوابید. برای این کار میتوانید از چندین بالش برای بالا بردن پشت خود هنگام خواب استفاده کنید.
رانندگی
اگر دید شما در اثر تورم مشکلی پیدا نکرده باشد میتوانید از 72 ساعت بعد از جراحی پلک رانندگی کنید.
بخیهها
در صورتی که برای بیماری بخیه زده شود، بخیهها یک هفته پس از جراحی کشیده میشوند. در صورتی که از بخیههای قابل جذب یا چسب استفاده شود، سعی نکنید آنها را بکنید یا خودتان بردارید چون معمولا پس از بهبود زخم خود به خود برطرف میشوند.
دوره نقاهت چقدر طول میکشد؟
دوران نقاهت جراحی پلک معمولا چند هفته طول میکشد. ظرف دو روز تا یک هفته، پس از جراحی بخیهها کشیده میشوند. در هفته اول بیماران باید تا جایی که میتوانند به چشمهای خود استراحت دهند. قرمزی و تورمی که پس از بلفاروپلاستی رخ میدهد به مرور برطرف خواهد شد. همچنین در طول دوره نقاهت باید از هر گونه اعمال فشاری که موجب افزایش جریان خون به چشم میشود، اجتناب شود. بیماران میتوانند از حدود 10 روز پس از عمل جراحی سر کار خود برگردند .
در صورتی که با هر یک از موارد زیر مواجه شدید با یک پرستار تماس بگیرید
• اگر پوست اطراف چشم شما خارش یا تورم دارد.
• اگر جوش یا دانهای در اطراف چشم ایجاد شد.
• اگر تب و یا لرز کردید.
• اگر دچار تاری دید یا دو بینی شدید.
• اگر چشمتان ترشح دارد یا چرک از چشمتان خارج میشود.
• اگر در مورد وضعیت، داروها یا مراقبتهایی که باید انجام دهید سوال یا نگرانی داشتید.
در صورتی که هر یک از موارد زیر پیش امد بلافاصله با پزشک خود تماس بگیرید:
• اگر چشم شما شروع به خونریزی کرد.
• اکر مشکلی در تنفس شما ایجاد شد.
• اگر در قفسه سینه خود درد داشتید.
• اگر در چشمتان دردی ناگهانی یا شدید احساس کردید.
• اگر مشکل بینایی شما بدتر شده و یا دید خود را از دست بدهید.
• اگر بخیههایتان باز شوند.

